0-24  ›  +36 30 929 7006

ELZETT

Zárcsere / Zárszerelés / Zárjavítás / Kulcsmásolás / Ajtónyitás

HEVEDERZÁR SZERELÉS - BIZTIBUK

Zárszervizünk fő tevékenysége a betörésvédelem, amelynek ár-érték arányban a legalkalmasabb eszköze a hevederzár.
HEVEDERZÁR SZERELÉS - BIZTIBUK

Hevederzár szereléssel sokan foglalkoznak a budapesti kerületekben és nem minden hevederzár típus alkalmas érdemi betörésvédelemre.

Kifejezetten oda kell figyelni, hogy melyik zárszerelő céget bízzuk meg a munkával, hogy:

  • jó minőségű terméket kapjunk,
  • reális áron,
  • a megfelelő műszaki követelményeket figyelembe vevő szerelés mellett.

 

NÉHÁNY FONTOS SZEMPONT, AMIT ÉRDEMES SZEM ELŐTT TARTANI A HEVEDERZÁRAKKAL KAPCSOLATBAN:

 

  • Amennyiben már van az ajtón hevederzár, úgy a legtöbb esetben érdemes azt megerősíteni új zárbetéttel és/vagy megfelelő törésvédelemmel. Nagyon sok hevederzárban még az eredeti zárbetéteket használják, amelyek a betörők mai tudásához viszonyítva nem képviselnek kellő műszaki tartalmat.

Beszélhetünk jó minőségű hevederzárról, de ha a zárbetétjén spórolunk és egy egyszerű kulccsal működtetjük azt, akkor bár befeszítés ellen megvédtük az ajtót, a finomnyitással szemben (a kulcsot célszerszámmal helyettesítve) védtelenek maradtunk.

 

  • A hevederzár és annak ellenarabjainak rögzítése is kiemelt fontosságú kérdés, hiszen hiába van egy jó hevederzárunk, ha rosszul van felszerelve és támadható.
  • Ha van egy kisablak az ajtón, amelyen átfér a karunk, akkor belülről a legtöbb esetben gond nélkül szétszerelhetők, nyithatók a hevedezárak. Erre az esetre csak a felkészült gyártóknak van megoldása, belső törésvédő pajzs alkalmazása révén.

 

Amennyiben jó minőségű hevederzárat kívánunk vásárolni és annak zárbetétjén, esetleg a belső törésvédelmén sem szeretnénk spórolni, akkor minimum 30.000.-, de inkább 40.000.- körüli összeggel érdemes kalkulálni (ha a szerelés munkadíját is belekalkuláljuk). Ha kétszárnyú ajtónk van, akkor közel 50.000 forintért kaphatunk megfelelő vedelmet a nyílászárónkra.

 

Nem szabad csak az ár alapján sem hevederzárat, ill. szerelőt választani, mert vannak zárasok, akik drágán adnak rossz minőséget a nagyobb haszon reményében. Tehát oda kell figyelni a termék típusára is. Nemcsak a hevederzár típusára, hanem a benne lévő zárbetét típusára is - külön!

 

Ha Biztibuk, vagy Mottura hevederzárat ajánlanak (mi is ezt tesszük), akkor biztosak lehetünk abban, hogy minőségi terméket kapunk.

Ha meglévő hevederzárat kell javítani, vagy zárcsere oldaná meg a problémát, mert pl. elveszett a kulcs, akkor is feltétlenül érdemes jó minőségű terméket választani. Ilyen zárbetétek pl.: Gege, Mottura, Fab, ill. az Abus és a Mul-T-Lock 15.000 forint feletti termékei. Önmagában egy márka választása sem elegendő, mert szinte minden gyártónak van olcsóbb, szerényebb tudású típusa is, amely kiegészítő zárnak, kertkapu zárnak alkalmas, de a lakás biztonságát garantáló hevederzárba karcsú.

  • Abus esetén a D6, D10, D15 helyett inkább a már Németországban gyártott Zolit zárbetétet ajánljuk, ami ár-érték arányban kifejezetten kedvező
  • Mul-T-Lock 7x7 és Integrator helyett inkább Interactive+ az a típus, amelynek minőségében és biztonságtechnikai tudásában már meg lehet bízni. (Mul-T-Lock Mt5 is szóba jöhet, de kültérre nem ajánljuk beszerelni, mert apró, precíziós alkatrészei nagyon érzékenyek a porra, piszokra és a karbantartással rendszeresen foglalkozni kellene.)

Szervizautóinkban rendelkezésre állnak a Biztibuk és Mottura megfelelő hevederzárai és a feltüntetett zárbetét típusok java, így új hevederzár szerelést, vagy zárbetét cserét felmérés nélkül, azonnal, egy kiszállással el tudunk végezni.